Професорки університету взяли участь у новому проєкті Erasmus+

Днями професорки Педагогічного факультету Прикарпатського національного університету Надія Луцан та Анна Струк в рамках роботи над проєктом Erasmus+ Cooperation Project mentUwell – Preserving youth mental wellbeing in wartime migration crisis побували з візитом в Італії, де познайомилися з роботою центрів Enaip Veneto Impresa Sociale, Studio Progetto Societa Cooperativaso Ciale.

Даний проєкт реалізується Прикарпатським національним університетом спільно з Академією ВСБ (Akademiy WSB) (Польща), Університетом Миколаса Ромеріса (Mykolo Romerio Universitetas) (Литва),   Фінським консультативним освітнім центром (Fin Edu Consult Oy) (Фінляндія), Університетом Мистецтва та дизайну в Клуж-Напоці (Universitatea De Arta si Design Din Clujnapoca) (Румунія), Професійним навчальним закладом (Enaip Veneto Impresa Sociale) (Iталія), Кооперативним товариством з дослідження проєктів (Studio Progetto Societa Cooperativaso Ciale) (Італія),  Центром розвитку підприємницьких компетенцій (European Center of Entrepreneurship Competence & Excellence) (Австрія) та триватиме до 2025року.

Він об’єднав експертів які мають досвід підтримки психічного благополуччя молоді під час міграційної кризи. Планується створення міждисциплінарних програм для різних педагогів, які працюють з дітьми-мігрантами та молоддю.

Проєкт покликаний підготувати універсальну методологію та цінні інструменти для підтримки дітей і молоді у кризі, спричиненій війною. Допоможе налагодити зв’язки між науковцями інших країн. Це дуже важливо для нашого університету під час воєнного та післявоєнного відновлення.

Велике спасибі італійським партнерам за терлу зустріч, нові ідеї для співпраці та допомого нашим співвітчизникам.