VI Міжнародна наукова конференція „Станиславів та Станиславівщина”

10-12 вересня 2021 року під патронатом Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбудеться VI Міжнародна наукова конференція „Станиславів та Станиславівщина в українському та польському історичному просторі”.

Відкриття конференції – 10 вересня о 10:00 год. у приміщенні  Центру польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську (вул. Січових Стрільців, 56).

Пленарне засідання та роботи секцій будуть проходити згідно з програмою конференції у змішаній формі (офлайн і онлайн).

До участі в заході запрошуються передусім науковці з України та Польщі, які вивчають історію міста в окреслюваний період, тобто з моменту заснування міста і до сьогодення. Основою дискусії має стати аспект співіснування та співпраці між громадами (з точки зору релігії, політики, війська, культури та економіки), що населяли цю територію з XVII до кінця ХХ-го століття.

Метою заходу є презентація фактичного стану досліджень та окреслення чітко визначених наукових постулатів з тем та питань, які зазвичай обговорюються окремо або не були повністю проаналізовані раніше. Основна ідея конференції – популяризація історії міста та пов’язаного з ним регіону, у всьому його історичному просторі з точки зору співпраці між сусідніми народами. Організатори конференції хочуть започаткувати нові та продовжувати вже проведені наукові дослідження, спрямовані на поширення
знань про багатонаціональну історію Станіславова та всього регіону. Це потенційно сприятиме створенню платформи для співпраці між нашими народами сьогодні та в майбутньому.

Детальніше про конференцію можна ознайомитися за посиланням – https://ckpide.eu/ua/aktualnosci/ogloszenia/4214-vi-mizhnarodna-naukova-
konferentsiia-stanyslaviv-ta-stanyslavivshchyna